NIEUW! DIGIMAD

Your image
Your image

DigiMad

Vanaf volgend jaar start Open Lab met een bijzonder keuzeprogramma: een samenwerking tussen Open Lab studenten, studenten van Interaction & Motion Design en van PXL Digital (A.I., robotica, big data) om tot bijzondere kunstwerken te komen die gebruik maken van deze nieuwe technologieën.

Your image

Innovatieve kunst

Onze wereld wordt steeds meer overheerst door sociale media, automatisering en massa’s dataverkeer. Binnen de kunstwereld bestaat een grote interesse om daar rond te werken maar meestal ontbreken de technische kennis en tools om ermee aan de slag te gaan. Vanaf 2020 gaan PXL- MAD (Media, Art & Design) en PXL-Digital (A.I., robotics & big data) een bijzondere samenwerking aan.

Your image

Uniek ter wereld

Studenten van Vrije Kunsten en Interaction & Motion Design wordt de optie aangeboden projecten uit te denken waarin interactiviteit, A.I., robotica en/of big data verwerkt worden. Elk project wordt gerealiseerd in samenwerking met een team 3de bachelor studenten van Digital
 Een kunstopleiding waar de student samenwerkt met een team van computerwetenschappers om een kunstwerk te realiseren, is uniek in de wereld!

Your image

Praktisch

DigiMAD kan in 2de bachelor als keuzevak genomen worden. 
Initiatie en ontwerp gebeuren in 2de bachelor; realisatie in 3de bachelor. Voor Open Lab en Interactief Ontwerp is het een vast onderdeel van de opleiding. In die opleidingen kan ook een Masterproject binnen DigiMAD gerealiseerd worden.