Audiovisual Art Lab

Your image

Audiovisuele kunsten 

Video en geluid hebben al decennia's een bevoorrechte positie in de kunstwereld. Naast het maken van traditionele videokunst en video-installaties zien we een grote vooruitgang in de videotechnologie
Wij leren onze studenten hierop in te spelen en zo op een eigenzinnige wijze zich kenbaar te maken aan de kunstwereld.  

Your image

Gevestigde waarde

We kunnen ons geen wereld zonder video, film en geluid meer inbeelden. Op sociale media krijgen videobeelden meer aandacht dan foto's. Het is een multidisciplinair medium. We gebruiken video om een verhaal te vertellen, info mee te geven, een statement te maken, een documentaire, nieuws te verkondigen en zoveel meer. 
De opgedane kennis in het Video -en Technology Lab van Open Lab neem je voor heel je leven met je mee om er de vruchten van te dragen. Of je het nu wel of niet in je kunst gebruikt, je zal altijd een stapje voor zijn op anderen! 

Your image

Technologisch en artistiek

Bij Open Lab krijg je de nodige basis mee om op een experimentele en artistieke manier aan de slag te gaan met camera en microfoon. 
Er worden je tal van voorbeelden van audiovisuele kunstenaars aangereikt en besproken. Je leert hoe je video-opnames monteert, hoe je macro-opnames maakt, hoe je met green-key, belichting en audio-opnames werkt en veel meer. 
Je krijgt les van een van de Belgische pioneers in videokunst. Kom  meer te weten over de docent Frank Theys

Your image

Lessen

In de Vakgerichte theorie wordt de eigenheid van het Open Lab verduidelijkt door de kennis en de toepassing van de verschillende nieuwe media technieken
Aan de orde komen video-& audiotechnieken en digitale technieken. Materiaal, materieel en veiligheid worden theoretisch behandeld.  

Your image

Workshops

In workshops gaan we aan de slag met de camera, belichtingsmateriaal en geluidsmateriaal. Studenten leren werken met steadicam, macro-opnames, diverse videolenzen, green-keys, etc. werken in onze nieuw Black Box ruimte.   
 De workshops worden theoretisch gegeven aan de hand van praktijkgerichte opdrachten.