OLFACTORY ART LAB

Van context -en conceptparfums, geurdestillaties tot geurinstallaties

Your image

Kunst met geuren

De laatste jaren is er een grote toename van olfactorische kunstenaars. Dit zijn kunstenaars die geur als medium gebruiken om betekenis te geven aan het werk. In de lessen en workshops leer je geuren distilleren uit planten en andere materialen. Je leert je eigen geurcomposities en context -en conceptparfums te maken en dit toe te passen in beeldende werken. Je krijgt een overzicht van kunst met geurtoepassingen en gaat ook zelf aan de slag met geuren.  

Your image

Kunst met een toekomst

Vermits er internationaal nog niet veel kunstenaars zijn die geur in het werk hanteren, ligt er hier nog een grote toekomst als kunstenaar. Naast je olfactorische kunstenaarschap leer je ook zo een startbasis om je te verdiepen in de creatie van je eigen parfums.

Your image

Authentieke educatie

 Indien je wil specialiseren in het maken van beeldende kunstwerken met geur ben je bij ons aan het juiste adres!
Er zijn voorlopig nog niet veel kunsthogescholen die Olfactory Art als een bachelor en master aanbieden. De PXL MAD School of Arts is de eerste kunsthogeschool waar je vanaf het 1ste bachelor jaar tot en met de master professioneel hierin begeleid wordt door een van de meest gekende Olfactorische kunstenaars ter wereld. Kom meer te weten over de docent Peter de Cupere. 

Your image

Lessen

In de lessen krijg je voorbeelden van geurkunstwerken van internationale kunstenaars. Er wordt uitgelegd hoe zij geur gebruiken. Zo krijg je een breed overzicht van wat Olfactory Art kan zijn. 
Je leert daarnaast hoe je geur als context en concept kunt gebruiken in het werk om betekenis te geven. 

Your image

Workshops

We starten de lessen vanuit de praktijk met workshops waarin je leert om geuren uit planten en andere materialen te halen via o.a. destillaties en tincturen
In de workshop 'Perfume Making' leer je de basis om je eigen parfums te creëren. 
In experimentele workshops gaan we dan dieper in op hoe bv. scratch & sniff gebruikt kan worden en doen we  experimentele testen met geuren.

Your image

Smell Lab

In ons nieuw schoolgebouw is Open lab voorzien van een modern ingericht geurlabo. Hier vinden we de materialen terug om aan de slag te gaan in de workshops en kun je als student later ook zelf aan de slag om bv. zelf geurdestillaties te doen. 
We beschikken daarnaast in ons Smell Lab ook over meer dan 200 geurstoffen waaronder zowel etherische geurolieën als synthetische geurstoffen.