SMELL, FOOD & TACTILITY

Geur, smaak en tastzin | Context & Concepts

Your image

Olfactory Art

Het gebruik van geur als medium van het kunstwerk kent een grote opkomst in de kunstwereld. Internationaal komen er jaarlijks meer kunstenaars bij die geur als uitgangspunt nemen om nieuwe innovatieve kunstwerken te maken. Ben je benieuwd naar wat je er allemaal mee kunt doen en wat de workshops en lessen Olfactory Art inhouden? 

Your image

Touch & Tactile Art

De tastzin is alom onbewust aanwezig in veel kunstwerken en performances. 
Wanneer je deze doelbewust gaat toepassen in je artistieke werken, krijgen ze nog een grotere betekenis. In de cursus Touch & Tactile Art krijg je veel voorbeelden en ga je zelf ook aan de slag om tastobjecten te maken. Je leert daarbij het tactiele als context en concept van het werk toe te passen.

Your image

Food & Edible Art

Heb je ooit al gehoord van kunst maken met voedsel en smaken? De Futuristen deden het als kunstvorm al in het begin van de 20ste eeuw! De laatste jaren is er een comeback van geur -en experimentele smaakdiners. Musea over heel de wereld ondernemen initiatieven om bezoekers te verrassen met artistieke smaakinterventies. Durf je ook het experiment aan om aan de slag te gaan met gekke smaakcombinaties en deze op een creatieve manier aan de toeschouwer te brengen? In de cursus zie je veel voorbeelden en wordt je uitgedaagd om in onze nieuwe keuken in het geurlabo zelf aan de slag te gaan!

Your image

Context - & Concept Art

Het gebruiken van een concept en werken rondom een context maakt je als kunstenaar unieker. In de cursus Context - & Concept Art leer je context- en conceptueel denken en werken om zo innovatieve en authentieke kunstwerken te realiseren. Ze zorgen er onder andere voor dat je werken een betekenis en/of beleving teweeg brengen.